24-uurs zit

Posted on 27 september 2015


Voor alle liefhebbers van de serie over ‘Ma’ in de Japanse kunst en in de fotokunst van Marije ter Weele, vreest niet! Het komt goed! Het zit in de pijplijn,  maar komt er nog niet uit vanwege drukte.

En kijk, wat gaat er vóór in het leven, als je mag kiezen tussen schrijven over vorm en leegte, of je dochter helpen met haar scriptie, wedstrijden kijken bij je zoon die keept en je andere zoon stimuleren in zijn vakmanschap bij het messen maken?

Precies! Leven!

Check by the way gerust vast de voorlopige site van mijn zoon Jeroen, Titan Blades. Binnenkort op titanblades.nl, nu nog even op een geheime pagina op geenzen.nl… Mán, wat is dat genieten. Al mijn kinderen zijn zo lekker bezig met de dingen die zij mooi vinden om te doen.

Maar daar wilde ik het helemaal niet over hebben. Kun je nagaan waar het bloed kruipt.

Voor de titel, daar waar het eigenlijk om begonnen was: binnenkort organiseren we met geen zen een 24-uurs zit. Om in de messensfeer te blijven – zitten op het scherp van de snede. Er is veel meer belangstelling dan we hadden gedroomd, maar desondanks nog wel een plekje vrij (of twee, niet veel meer!). Dus als je zin hebt om stevig te zitten, kom ook, 17 oktober 17.30 tot 18 oktober 17.30 uur. Het schema van de dag vind je hier, opgeven kan via het contactformulier.

De lezing tijdens de 24-uurs gaat over Hakuin’s Rōhatsu Jishū, de aansporingen voor de monniken tijdens Rōhatsu, de meest intensieve trainingsweek van het jaar. Naast de lezing is er gelegenheid voor een-op-een (uitwisseling over je eigen beoefening). Check de agenda voor verdere details.

Dus, ik hoop jullie allemaal te zien op 17 oktober!

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

one × = ten

wordpress analytics