Reclame

Posted on 8 februari 2015


Reclame mag ook wel eens. Want wat is dit prachtig! Heb je nog zenboeken die uit elkaar vallen in de boekenkast? Of dierbare boeken waar je zuinig op wilt zijn en die je a priori niet uit elkaar wilt zien vallen, noch in de boekenkast, noch elders? Inbinden!!

 

zenboeken_1 zenboeken_2 zenboeken_3 zenboeken_5

 

Deze (zie foto’s) zijn vakkundig en mooi ingebonden door…

Boekbinderij Danner.

De enig overgebleven echte Utrechtse boekbinder, een familiebedrijf sinds 1861. Ze zitten in een prachtig klein pand aan de Obrechtstraat 10 – 12. Je kunt daar gewoon naar toe, ze adviseren over materialen, je hebt keus uit kleuren, rug, lettertypen, extra randjes, noem maar op. De boekbinder zelf is een man met een grote passie voor het vak – en dat is mooi hè, en zeldzaam! Geef ‘m de vrije hand binnen jouw basiskeuzes, hij maakt het zo mooi als je zelf niet had kunnen bedenken.

Ik verdien er niks aan, aan deze reclame, het is puur enthousiasme.

Wat ook wel leuk is, afgelopen vrijdag gaf ik voor een groep journalisten een korte, snelle en dynamische zen-presentatie bij de lancering van nieuwe laptops met de toepasselijke namen ‘Zenbook’ en ‘Chi’. Normaal ben ik niet zo van dingen zen noemen (ik noem ze liever geen zen), maar ik kreeg helemaal de vrije hand en heb er stiekem van genoten om de mensen met zen te laten kennismaken. Het was dikke pret voor mij en mijn compagnon / assistent / slachtoffer Henri, die me in eerste instantie had getipt bij de organisator (dus dankjewel!), en die zich gewillig in de juiste houding positioneerde en als klap op de vuurpijl ook nog wat klappen met de stok onderging. Ter demonstratie. En daarna mochten de verzamelde journalisten. Sommigen waren moedig genoeg. Dus al met al, een geslaagde middag!

Ten laatste, maar daar kom ik nog wel een keer op terug, heb ik twee fantastische kerels weten te strikken voor een inleiding bij geen zen. Oprechte mannen met jarenlange zen-ervaring, geen pretentie, geen kouwe drukte, gewoon goed. Op 4 maart komt Guus van Osch. Hij zit normaal met zijn groep ‘Zen op Flakkee’ op Flakkee. Beetje voor de hand liggend, maar goed. Een zeldzame verschijning dus, in het midden van het land. Kom ook!

En dan op 1 april, en iedereen snapt, het is geen grap, komt Toon Fugers, die jarenlang in Enschede een groep had en nu in Hengelo bezig is. Het is nog net geen Salland, en dat is natuurlijk vet jammer, maar je kunt niet alles hebben. Toon gaat het hebben over Fukanzazengi van Dogen Zenji, dus dan hebben we de beloofde aandacht voor die bijzondere zenmeester ook al eens gehad. Meer over Toon en zijn betrokkenheid bij gewoon goed zen vind je hier.

Onderhandelingen over meer gastoptredens lopen nog, op het scherp van de snede uiteraard. Intussen ben je natuurlijk ook komende woensdag welkom, en die daarna, en daarna, elke keer opnieuw. Dus kom ook en laten we samen zitten. Elke woensdagavond van acht tot half elf, Voetiusstraat 3, ook in Utrecht, net als die fantastische boekbinder.

 

 

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

seven × one =

wordpress analytics