Zen Zaterdag in Zutphen, 24 juni 2017

Posted on 28 mei 2017


Maha Karuna Ch’an organiseert op zaterdag 24 juni een zendag in Zutphen. Ton Lathouwers is erbij en heeft me uitgenodigd om gastspreker te zijn. De dag is van 09.30 tot 16.30 uur. Wil je erbij zijn, geef je dan hier op!

Ton ken ik inmiddels al ruim twintig jaar. Mijn waardering voor hem is in die tijd gegroeid en verdiept. Waar ik heel blij van word bij Ton is zijn menselijkheid, zijn acceptatie van eigen feilbaarheid en zijn relativering van zen en boeddhisme. Die eigenschappen zijn vreemd genoeg nogal zeldzaam bij boeddhistische leraren. Met Ton in het achterhoofd schreef ik eens: ‘Ik zeg je dit: de man met het oog zie je niet. Hij draagt een spijkerbroek, beseft zijn onvermogen en leeft met de seizoenen.’ Overigens zei Ronald, een zenvriend van me en de organisator van de dag in Zutphen, dat Ton echt niet opgehemeld wil worden. Dus ik hoop dat dit binnen de perken is.

Mijn praatje heeft als titel: ‘Zen is geen zen – doorzie het zelf’. Daar kan ik nog alle kanten mee op! Ik hoop dat je er bent. Laten we er samen wat moois van maken, in Zutphen aan die prachtige IJssel!

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nine + one =

wordpress analytics